понеділок, 13 листопада 2017 р.

Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя


Уже традиційно склалося, що щорічно протягом жовтня у  бібліотеках загальноосвітніх навчальних закладів району проходить Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. Цього річ він стартував під гаслом «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя».
Бібліотеку завжди називали аптекою душі, місцем, де лікують словом та книгою, тому важливо, щоб кожна шкільна бібліотека стала центром збереження здоров’я та осередком формування здоров’язберігаючої компетентності учнів.
Головними завданнями IV Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек є сприяння реалізації основних пріоритетів Нової української школи, зокрема, формувати в учнів уміння розумно та раціонально користуватися природними ресурсами, усвідомлювати роль навколишнього середовища для життя і здоров’я людини, прагнути до здатності і бажання дотримуватися здорового способу життя.
У загальноосвітніх навчальних закладах району шкільні бібліотекарі спільно з адміністрацією навчального закладу, класними керівниками, учнями та громадськістю проводили різні заходи: літературні  вікторини, конкурси малюнків, уроки-бібліотерапії, виховні години, бібліотечні уроки, екскурсії, презентації книг, дні відкритих дверей, учні спільно з педагогами готували проекти, відеопроекти, репортажі, інформаційні буклети і т.д.
Для бібліотекарів було важливим створити атмосферу зацікавленості, щоб водночас донести до дітей потрібну інформацію про формування культури здорового способу життя, почуття відповідальності за збереження свого здоров`я та здоров`я інших людей, а також популяризації літератури про здоровий спосіб життя.

Варто відмітити високий рівень проведення місячника у загальноосвітніх навчальних закладах І-ІІІ ст. смт Цумань, Олика, №4 м.Ківерці, Ківерцівській районній гімназії, с.Холоневичі, загальноосвітніх навчальних закладах І-ІІ ст. сіл Бодячів, Завітне, Залісоче, Звірів.


Немає коментарів:

Дописати коментар

«Мистецтво» як один із головних предметів у школі

Українське суспільство активно долучається до обговорення проблем освіти та її реформування. Як для освітян, так і для батьків є зрозуміл...