пʼятниця, 20 жовтня 2017 р.

Формування особистості вчителя – основа розвитку сучасної освіти

"Програми в усіх школах одні й ті ж, підручники однакові, але школи різні, тому що різні вчителі. Школа - це передусім учитель. Особистість учителя - наріжний камінь виховання."


  Професійна підготовка педагогічних кадрів – це цілісний процес, у якому особливе місце посідає діяльність молодого вчителя, його адаптація до професії педагога.
 Успішна педагогічна діяльність молодого спеціаліста залежить не тільки від його професійної підготовки та особистих якостей, а й від стилю надання методичної допомоги, яка передбачає індивідуальний підхід до кожного вчителя, підтримку його творчості, прагнення до самореалізації.

 Цього річ когорта молодих вчителів галузі «МИСТЕЦТВО» знову поповнилася перспективними та креативними педагогами. Саме для надання допомоги молодим вчителям музичного та образотворчого мистецтва у професійному становленні, створенні умов для їх швидкої та ефективної адаптації до професійної діяльності 19 жовтня 2017 року відбулося друге заняття школи педагогічного становлення вчителів освітньої галузі «МИСТЕЦТВО» «Формування особистості вчителя – основа розвитку сучасної освіти».

   Керівник школи педагогічного становлення Наталія Олександрівна Шевчук (вчитель музичного мистецтва та художньої культури ЗОШ І-ІІІ ст.с.Грем’яче) спланувала роботу у інтерактивній формі. Педагоги за допомогою вправи «Інтерв’ю-знайомство» більше дізнатися про вподобання своїх колег. Вправа «Реклама» ознайомила педагогів із моделлю сучасного вчителя мистецтва та критеріями його компетентності.
 

  З теоретичними основами педагогічної діяльності, а саме: нормативно-правова база педагога, план роботи навчального закладу, структура навчального року, ведення шкільної документації, педагогів познайомила методист Оксана Миколаївна Данилюк.

 Педагогам надано ґрунтовну практичну допомогу, щодо складання календарно-тематичного планування, заповнення класного журналу, оцінювання знань учнів.
   
  Головним завданням заняття школи педагогічного становлення було опрацювати модель сучасного вчителя мистецтва та критеріями його компетентності, надати практичну допомого щодо ведення шкільної документації.

План роботи заняття
Фотоматеріали заняття

2 коментарі:

  1. Молодці! Ви на вірному шляху. Для молодих педагогів важливо, щоб хтось їх навчив, підтримав, допоміг.

    ВідповістиВидалити

«Мистецтво» як один із головних предметів у школі

Українське суспільство активно долучається до обговорення проблем освіти та її реформування. Як для освітян, так і для батьків є зрозуміл...