середа, 22 листопада 2017 р.

Підвищення рівня професійної майстерності педагогів

«Педагогічні та науково-педагогічні працівники зобов’язані постійно підвищувати професійний рівень, педагогічну майстерність, загальну культуру».
(Закон України «Про освіту»)

З метою підвищення рівня професійної майстерності педагогів на базі ЗОШ І-ІІІ ст. с.Грем’яче 21 листопада 2017 року проведено осередковий семінар-практикум для вчителів музичного мистецтва «Удосконалення професійної компетентності педагога як одна із умов розвитку загальнокультурної компетентності учнів”.

По-гостинному та з піснею зустріли учасників семінару учні, адміністрація та педагоги закладу. Емоційно налаштуватися на плідну роботу  учасники семінари мали можливість за допомогою вправи «Знайомство». Об’єднавшись у групи, вчителі працювали над вправою «Діамант цінностей», яка дала можливість педагогам опрацювати педагогічні цінності та педагогічні здібності, які необхідні кожному вчителеві у його професійній діяльності, обрати серед них найголовніші і педагоги керуються ними у своїй професійній діяльності.

З теоретичним блоком  «Майстер-клас як одна із форм професійного навчання педагогів та презентація власного педагогічного досвіду» учасників заняття ознайомила методист методичного кабінету відділу освіти Ківерцівської РДА Оксана Данилюк. У теоретичному блоці було презентовано основи з підготовки і проведення майстер-класів, підготовлено практичні матеріали для учасників семінару «Алгоритм проведення майстер-класу» та  ознайомлено з історією походження майстер-класу.
Наступним кроком заходу був практичний блок. Вчителі музичного мистецтва ЗОШ І-ІІІ ст. с.Берестяне та ЗОШ І-ІІІ ст. с.Журавичі провели майстер-клас: Юлія Слісарчук «Інноваційні технології як засіб формування соціальної та громадянської компетентності учнів при вивченні теми «Жанри хорової музики. Знайомтесь: кантата», Олена Гриценя «Формування творчих компетентностей учнів через сприймання ораторії як одного із жанрів хорової музики».
   У рамках заходу було проведено третє засідання школи педагогічного становлення молодих педагогів освітньої галузі «МИСТЕЦТВО». Учасники ШПС презентували власні відеоролики «Моє музичне вітання» або «Вітання з класом», яке було їхнім домашнім завданням.

   Завершила практичний блок Наталя Шевчук, вчитель музичного мистецтва ЗОШ І-ІІІ ст. с.Грем’яче (керівник школи педагогічного становлення), презентацією з власного досвіду роботи «Музика в моєму житті».

  Рефлексією семінару стала музична хвилинка на завершення «Щастя, добра та любові» від педагогів школи.

  Варто відмітити належну методичну підготовку та проведення майстер-класів вчителями ЗОШ І-ІІІ ст. с.Берестяне (Ю.П.Слісарчук) та ЗОШ І-ІІІ ст. с.Журавичі (О.П.Гриценя). Також незабутні враження отримали учасники семінару від презентації досвіду роботи вчителя ЗОШ І-ІІІ ст.с.Грем’яче (Н.О.Шевчук). Щира подяка організаторам семінару, молодим педагогам, вчителям та учням. 




Немає коментарів:

Дописати коментар

«Мистецтво» як один із головних предметів у школі

Українське суспільство активно долучається до обговорення проблем освіти та її реформування. Як для освітян, так і для батьків є зрозуміл...