середа, 9 січня 2019 р.

Змінюється світ, змінюємося ми!

Для інформаційного забезпечення навчального закладу і виконання завдань Нової української школи Український інститут нормативної інформації спільно із консультативно-тренінговим центром розпочали практичні роботи з перетворення шкільних бібліотек в сучасні шкільні бібліотечно-інформаційні центри (ШБІЦ). Школам пропонується реформувати бібліотеку за проектом «Пілотний ШБІЦ». Заплановано створити в Україні мережу пілотних інформаційних центрів. Структурно така мережа передбачає наявність хоча б одного модельного центру на території міста, району, об’єднаної територіальної громади. 
Новий ШБІЦ стане демонстраційним майданчиком, навчальним, методичним, консультативно-тренінговим осередком для інших шкіл відповідної територіальної одиниці. Шкільні бібліотеки будуть реформуватися спільними зусиллями розробника і навчального закладу. Останній добровільно, за своєю ініціативою має виявити бажання здійснити інноваційні перетворення, взяти на себе функції методичного центру для допомоги іншим школам. Саме з метою змін у шкільній бібліотеці Інститут створив проетк «Перетворення шкільної бібліотеки в шкільний бібліотечно-інформаційний центр».  Мета проекту: професійна підготовка шкільних бібліотекарів і створення на базі бібліотек пілотних шкільних бібліотечно-інформаційних центрів (ШБІЦ).
У листопаді-грудні 2018 року відбулися перші навчання шкільних бібліотекарів у м.Києві приємно, що учасниками проекту стали бібліотекарі із Ківерцівського району, а саме: Крюкова Лідія Петрівна шкільний бібліотекар НВК"Ківерцівська ЗОШ І ст.-Ківерцівська районна гімназія". 

Більше інформації про проект на сайтах:
Координатор проекту Герасименко Ірина Миколаївна

Немає коментарів:

Дописати коментар

«Мистецтво» як один із головних предметів у школі

Українське суспільство активно долучається до обговорення проблем освіти та її реформування. Як для освітян, так і для батьків є зрозуміл...