середа, 7 листопада 2018 р.

Центр творчого розвитку дитини - бібліотека ... підсумки місячника

Щоб підготувати людину духовно до самостійного життя
 треба ввести її в світ книжки.
В.Сухомлинський
Протягом жовтня у навчальних закладах району проходив Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини». Цьогоріч місячник був присвячений 100-річчю від Дня народження великого педагога-гуманіста Василя Олександровича Сухомлинського.

Бібліотекарі району активізували свою діяльність з даної проблеми, залучаючи педагогів, школярів, власні та медійні ресурси, що посприяло проведенню Місячника в цікавих, інтерактивних та різнопланових заходах. 

Школярі активно брали участь у різних зустрічах, уроках доброти,вікторинах, засіданнях, читацьких клубах тощо. 

Розгорталися книжкові виставки, готувалися презентації книг,проводилися огляди книжкових полиць, дні бібліотворчості, читання під відкритим небом, читацькі конкурси, літературно-бібліотечні години, флешмоби, інсценізації оповідань В.Сухомлинського та конкурси малюнків.
Приємно, що цьогоріч бібліотекарі району підготували матеріали з проектної діяльності, а саме:"Книжковий експрес з минулого" (бібліотекар ЗОШ І-ІІІ ст. №1 м.Ківерці Ольга Бучинська); "Знайомтесь: нові видання книг В.Сухомлинського" бібліотекарі ОЗО "ЗЗСО І-ІІІ ст. №4 м.Ківерці" (Ольга Салецька, Ірина Кальчук, Валентина Заставна); "Районний каталог літературної спадщини великого Гуманіста" (методист Оксана Данилюк).
Цікавими та змістовними є відеофільми з досвіду роботи шкільних біблітекарів ЗОШ І-ІІІ ст. смт Цумань та Олика. 
Цьогоріч для якісної організації роботи та з метою підвищення інформаційно-цифрової компетентності бібліотекарів на віртуальному сервері Padlet створено інтерактивну дошку «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини». У рамках проведення місячника шкільні бібліотекарі мали можливість розміщували матеріали з досвіду роботи на дошці. 
Ознайомитися із матеріалами кращого досвіду роботи та творчими ідеями шкільних бібліотек Ківерцівського району, втіленими під час проведення Місячника можна, за посиланням 

Дякую бібліотекарям за творчість та креатив!

Немає коментарів:

Дописати коментар

«Мистецтво» як один із головних предметів у школі

Українське суспільство активно долучається до обговорення проблем освіти та її реформування. Як для освітян, так і для батьків є зрозуміл...