четвер, 28 грудня 2017 р.

Формування загальнокультурної компетентності шляхом розвитку творчих здібностей учнів на уроках музичного мистецтва

Провідною ключовою компетентністю для освітньої галузі «Мистецтво» є загальнокультурна компетентність, яка реалізується через такі галузеві компетенції: етнокультурну, полікультурну, культурно-дозвіллєву. Предметна мистецька компетентність полягає у здатності учня до пізнавальної й практичної діяльності у певному виді мистецтва. З метою формування загальноокультурної компетентності учнів та удосконалення професій компетентності педагогів 19 грудня 2017 року на базі ЗОШ І-ІІІ ст. с.Жорнище відбувся осередковий семінар вчителів музичного мистецтва. 
   У теоретичному блоці семінару Оксана Данилюк, методист МК, ознайомила педагогів із алгоритмом проведення майстер-класу, Наталія Берестюк, вчитель музичного мистецтва ЗОШ І-ІІ ст. с.Дубище запропонувала присутнім обговорити теоретичні основи з викладу матеріалу у 6 класі "Палітра жанрів музичного мистецтва". 
  Практичний блок семінару був насичений різноплановими майстер-класами. Продуктивний, творчий та інтерактивний був майстер-клас "Вивчення жанрів камерно-інструментальної музики використовуючи інтерактивні вправи", який провів вчитель музичного мистецтва ЗОШ І-ІІ ст. с.Личани Валерій Безушкевич. Педагоги пригадати жанри камерно-інструментальної музики виконуючи різні інтерактивних вправ, відчули справжній смак звучання труби у виконання творів вчителя Валерія Безушкевича та його вихованців.
   
З музичним мистецвом синтезу учасників заходу познайомила Валентина Новіцька, вчитель музичного мистецтва ЗОШ І-ІІ ст. с.Хорлупи провівши майстер-клас "Вокально-хорова музика у театрі і кіно". Під час практичного завдання педагоги розучили колядку «Небо і земля» доповнивши її акторською грою.
   "Розвиток вокально-хорових навичок учнів на уроках музичного мистецтва за допомогою традиційних і сучасних методів практичної роботи над піснею" - майстер-клас, який провела Оксана Поліщук, вчитель музичного мистецтва НВК «ДНЗ-ЗОШ І-ІІ ст. с.Мощаниця».
   На завершальному етапі роботи семінару Валентина Воробець, вчитель музичного мистецтва ЗОШ І-ІІІ ст. с.Жорнище презентувала учасникам заходу матеріали з досвіду роботи, а її вихованці музичним вітання привітали усіх присутніх з святом Святого Миколая Чудотворця подарувавши усім, виготовлені власноруч сувеніри-ангелики. 

План роботи
Презентація Берестюк Н.В.
Майстер-клас Безушкевич В.А.
Майстер-клас Новіцька В.М.
Майстер-клас Поліщук О.М.
Презентація Воробець В.В.
Фотоматеріали

Немає коментарів:

Дописати коментар

«Мистецтво» як один із головних предметів у школі

Українське суспільство активно долучається до обговорення проблем освіти та її реформування. Як для освітян, так і для батьків є зрозуміл...