пʼятниця, 6 жовтня 2017 р.

Проектна діяльність в дії

     
5 жовтня 2017 року на базі методичного кабінету відділу освіти Ківерцівської РДА відбувся семінар шкільних бібліотекарів. На початку заходу з вітальним словом до бібліотекарів звернулася голова районного комітету профспілки працівників освіти району Євгенія Бабійчук, привітавши шкільних бібліотекарів зі святом та вручивши приємні подарунки - «Календар бібліотекаря».

За останні 10 років зазнали змін навчальні програми з української та зарубіжної літератури, з’явилися нові твори у списку програмової літератури. Невід’ємною умовою якісного навчання з даних предметів є читання художніх творів у повному обсязі. Чи може сьогодні шкільна бібліотека навчального закладу задовольнити ці потреби? Проаналізувавши фонд художньої літератури району можна з впевненістю сказати, що фонди художньої літератури застарілі та потребують оновлення. Ключові характеристики фонду художньої літератури району станом на січень 2017 року: 75% літератури надійшло до 1995 року; 60% фонду – україномовна книга, 40% - російськомовна.

Отож, актуальним є пошук різних ресурсів для поповнення шкільних бібліотек художньою літературою. Саме з цією метою було проведено районний семінар шкільних бібліотекарів «Проектна діяльність - перспективний шлях оновлення шкільних бібліотек»
У ході семінару розглядалися такі питання:
* використання методу проектів у роботі шкільної бібліотеки; 
* забезпечення шкільних бібліотек художньою літературою;
* робота шкільного бібліотекаря з бібліотечним активом та учнівським самоврядуванням.

На семінарі були опрацьовані такі поняття, як «проект», «метод проектів» та «громадський проект». 
За підсумками семінару шкільні бібліотекарі отримали методичні поради, щодо запровадження громадського проекту в навчальних закладах «Співпраця заради успіху та розвитку» (проект можна переглянути на сторінці "Бібліотекарю") ідея та мета якого: проаналізувати сучасний стан бібліотечних фондів кожної шкільної бібліотеки району щодо поповнення програмовою літературою та поповнити фонди шкільних бібліотек району за рахунок спонсорських, батьківських та коштів під час проведення різні акції, конкурсів, а також пошук ресурсів для оновлення фондів шкільних бібліотек програмовою літературою шляхом створення добровільних об’єднань при шкільній бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

«Мистецтво» як один із головних предметів у школі

Українське суспільство активно долучається до обговорення проблем освіти та її реформування. Як для освітян, так і для батьків є зрозуміл...